Op- og nedture

Søndag den første oktober 2017, dagen for den første Old Boys mod Sorø Akademi nuværende elever cricket kamp siden Flemming Balstrup forlod os. Det er først nu, at vi fuldt ud kan værdsætte det arbejde, som lå med at få stablet et sådant arrangement på benene. Flemming havde stort set gjort det hele selv.

Da jeg tog afsted fra København føltes det, som om alt er under kontrol. Solen skinnede medens vi (mit barnebarn, Arthur og jeg) kørte afsted. Holdene var blevet plukket, aftalen om forplejning gjort og banens personale var på plads. Hvad kunne gå galt?

Så ringede min telefon. Det er Gee fra Sorø... Det regner og skyerne hænger lavt!

Godt at vi har Plan B at falde tilbage på, tænker jeg. Plan B er at spille indendørs kampe på en knock-out basis i sportshallen. En plan 'C' er der egentligt ikke.

Klokken 10 er holdende samlet i spisesalen. Dagen starter med brunch. Det er en tradition og mens vi spiser bliver det hurtigt klart, at der er lige så mange ideer til en plan 'B', som der er cricketspillere! Ideerne strækker sig fra at begynde kampen som planlagt på trods af regnen, til de pessimister, der foreslår at vi pakker sammen og går hjem.

Men forhandlingerne leder til et kompromis, en kort indendørs kamp af 2 x 10 overs og derefter se om vejret bliver bedre. Dette viste sig at være en god beslutning, regnen var stoppet, og kampen kunne starte en halv time forsinket. Solen kom ud og vi nød perfekt cricket vejr (ingen regn) resten af dagen.

’Old boys’ åbnede kampen (startede ved gærdet) efter at have vundet lodtrækningen som sædvanlig. Udfordringen for oldboys var stabil kast, dygtigt markspil og alt for langt græs. Kun nogle underholdende slag sent i forløbet fik pointene op til 86. Old boys frygtede naturligvis, at dette ikke var nok til at vinde kampen. Skolens hold blev mødt med en kombination af fjendtlig bowling og Oscars specielle bowling ’wides’ over hele og så pludselig et kast, der tager et gærde – gjorde at det så lovende ud for vores unge hold.

Skolen holdt ud med et fremragende defensivt spil mod de præcise kast, men dette skabte ikke nok points for de unge spiller og old boys blev de værdige vindere.

Alle hjalp med at rydde op efter spillet, og dette blev gjort i konstruktiv god stemning, så jeg og andre undervisere blev helt glade om hjertet.

Efter vores årlige kamp er der en traditionel middag i forhallen med studerende og old boys cricketspillere sammen. Vi mente dette var aftalt i god tid og bekræftet i onsdags, men desværre endte vi med at spise hver for sig. Det var rigtig ærgerligt, og vi bliver nødt til at sikre, at vi spiser sammen næste år, for hyggens skyld.

Da holdene havde spist, satte vi os sammen i et lille værelse. Michael (old boys’ kaptajn) og Gee (træner), sørgede for en god stemning i lokalet, og battet for den mest lovende og trofaste unge cricketspiller overrakt til Ida. Tillykke.

Således endte dagen for den 151’sens tyvende cricket kamp. Det var tid til refleksion, hvad vil fremtiden bringe? Er der nogen, personale eller old boys, med nok kærlighed til cricket som kan gå forrest i fremtiden?

(Frank Pearson)

PS. Det var dejligt at se at kampen fik motiveret de studerende, elleve mødte op til træning onsdag aften.

Tags: cricket

Du er ikke autoriseret til at kommentere.

Copyright © 2018 Soransk Samfund