Soranerfrokost 1. februar 2018

Formand Christian Eugen-Olsen bød velkommen og vi sang 1. ,5. og 6. vers af ”Jeg veed et Sted”. Lars Herborg(S53) blev udpeget som ceremonimester, og han gav ordet til hovmester Andreas Christiani(R57), der dels berettede om menuen og dels nævnte medlemmerne af hovmesterholdet, herunder Henrik Lund(S64), der desværre er alvorligt syg. Dette giver referenten anledning til at opfordre alle der måttet have en interesse i frokosternes fortsatte beståen, til at veksle ord med hovmesteren, eventuelt ved en kommende frokost, om hjælp ved frokost-forberedelsen.

Hovmesteren bad endvidere om tidligere tilmelding til frokosten, f.eks. senest mandag og gerne pr. e-mal direkte til ham, lachristiani, snabel a, yahoo.com, eller pr. telefon 39 40 66 14, siden Henrik Lund jo ikke er istand til meget for øjeblikket. Det er jo også muligt at tilmelde sig via hjemmesiden.

Efter silden fik vores taler Kaj Spangenberg ordet, og berettede om en tur til Nordkorea, et specielt land. De følger Konfutses lære der siger, at kaos er det værste af alt, hvilket kræver lydighed og respekt mod fyrsten, der til gengæld skal være god mod undersåtterne. Når der siges fyrsten, så læs Kim il Sung, ”Den Store og kære Leder”, samt Kim Jong-il, ”Den kære Leder” plus det nuværende medlem af Kim familien, Kim Jong-un, ”Den store Efterfølger”. Korea blev annekteret af Japan efter krigen mod Rusland i 1905, og var under Japansk herredømme frem til Japans kapitulation den 2. september 1945. Forinden havde 2 amerikanske officerer fået til opgave at dele Korea i nord og syd. Ca. 40 år før havde Sovjetunionen og Japan diskuteret muligheden for at dele Korea mellem sig, men uden resultat. Det vidste de 2 officerer ikke, man konsulterede ikke nogen Koreakendere, men kom dog til samme resultat som tidligere, nemlig at halvøen skulle deles ved den 38. breddegrad. På sin tur rundt i landet kunne Kaj Spangenberg konstatere, at nordkoreanerne var venlige mennesker, at der ikke var tegn på hungersnød, bortset fra det nordøstlige hjørne mod Kina, der er den fattige landsdel. Man blev udstyret med en guide samt endnu en guide der sikkert holdt øje guiden, og de ledsagede selskabet forskellige udvalgte steder beregnet for turister. Fotografering var tilladt i begrænset omfang, men man skulle ikke fotografere soldater og f.eks oksekærrene ude på landet, og ved udrejsen blev apparatet inspiceret, og ”farlige fotos” slettet. Pyongyang er en storby, der dog ikke er oplyst efter mørkets frembrud. Internet findes ikke. Hvis man spørger til Korea-krigen, 1950 – 1953, så var det amerikanerne der begyndte. Den 38. bredde-grad er de facto grænsen mellem nord og syd. FN soldater bevogter demarkations-linien tilligemed en bygning der kaldes Genforeningshuset nordfra og Frihedshuset sydfra. Kaj Spangenberg oplyste at Nordkorea var et smukt land, samt at man sagtens kunne rejse dertil.

Nå, men hovmesterholdets udmærkede mad blev spist af selskabet der bestod af følgende gammelsoranere:
Arne Krog(S46), Niels Bjørklund(S47), Ole Abrahamsen(S50), Lars Herborg og Niels Erik Tanholt(S53), Niels Henriksen(R53), Karl Aage Gemal(S54), Lasse Peitersen(R54), Niels Hvass, Claus Landschultz, Ole Lyman, Bent Thorkild Hansen, John Dahl og Niels Fischer(R56), Per Nordahl Svendsen(M56), Andreas Christiani, Jørgen Duedahl og Søren Billeschou(R57), Christian Eugen-Olsen, Carl Estreich og Hans Stage(R58), Jens Holmsgaard(S61), Michael W. Bræstrup, Lars Eyermann og Leif Knudsen(S63), Per Just Florman(S64), Susanne Søhuus(S68), Anders Holmegaard(S69), Eva Hartvig Honore(S70), Søren Ulrich Pedersen(R70), Ivan Jørgensen og Hans Kiesow(S73), samt vor taler Kaj Spangenberg.

Snakken gik livligt årgangene imellem på langs og tværs af de 2 langborde, og efter osten samt kaffe og ”kage på fod” enedes Claus Landschultz og jeg om at finde offentlig transport til vore respektive hjem, vor chauffør Sven Eric Heede var ikke mødt. Og således sluttede endnu en hyggelig frokost for os.

BTH(R56)

Foto: Ivan K. Jørgensen (S73)

Foto: Ivan K. Jørgensen (S73)
ozio_gallery_nano

Tags: soranerfrokost, frokost

Udskriv

Kommentarer

0 # Søren Ulrich Pedersen 20-02-2018 20:37
Tak til referent og fotograf !!

Du er ikke autoriseret til at kommentere.

Copyright © 2020 Soransk Samfund 

Vi bruger cookies til at forbedre netsiden. Netsiden virker ikke optimalt hvis du ikke godtager brug af cookies.