• Fra Sorø
  • Ghita og Jim på besøg på Akademiet

Ghita og Jim på besøg på Akademiet

En måneds tid før Coronakrisen fik skolen diskret besøg af tv-makkerparret Ghita Nørby og Jim Lyngvild. De var på Akademiet for at lave optagelser til sæson to af DR-serien Jim og Ghita på nye eventyr, hvor skuespilleren og designeren med DRs ord "besøger hemmelige, glemte, nye og overraskende kulturperler i Danmark". 

Ghita og JimDenne gang skulle det blandt andet handle om Ludvig Holberg og hans mange skuespil, som Ghita Nørby har haft adskillige roller i gennem sin store teaterkarriere.

Rektor Kristian Jacobsen viste de to interesserede gæster rundt. Men besøget på Sorø Akademi havde også en personlig betydning for Ghita Nørby, idet hendes søn, Giacomo, der også var med på turen, er tidligere elev på skolen (S1983). 

På tv-seriens officielle DR-billede sidder Ghita Nørby i øvrigt i skolens kongestol fra indvielsen af den nye hovedbygning i 1827, hvor Frederik d. VI deltog. Det kan ikke ses på billedet, men lige over stolen hænger skolens kendte portræt af Ludvig Holberg – det eneste maleri der findes malet, mens han var i live.

Programmet med optagelser på skolen, og rundvisning med rektor, kan stadig ses på DR.DK (udsendt tirsdag d. 5. maj kl. 20.30).

Udskriv Email

Kommentarer   

0 # Teit Baggesen Weylandt 31-05-2020 15:23
Det kan undre, at Ghita i sin omtale af Sørø Akademis personlige betydning ikke nævner, at hendes lillebror, Claus, også var elev (R56).

Du er ikke autoriseret til at kommentere.

Copyright © 2020 Soransk Samfund 

Vi bruger cookies til at forbedre netsiden. Netsiden virker ikke optimalt hvis du ikke godtager brug af cookies.