Fra dimissionen 2017

I år var det bestyrelsesmedlem Kristine Ida Johansen (S05) der talte til Akademiets nye studenter i klosterkirken. Kristine husker selv tydeligt, hvordan det var at være student og ikke helt vide, hvad fremtiden bringer.

“Jeg var lidt vemodig over at noget godt og trygt skulle slutte og på samme tid forventningsfuld og spændt på, hvad der nu skulle ske. I kan i dag se tilbage på 3 år med lektier og hård eksamenslæsning, men også på sjove studieture og en masse fester. I har mødt inspirerende lærere, og I har knyttet venskaber på tværs af klasser, årgange, kostskole- og madpakkeelever – venskaber, som hvis I passer på dem, vil vare hele livet.”

I talen blev der særligt lagt vægt på skolens historiske perspektiv, som de nye studenter nu er blevet en del af. De er blevet Gammelsoranere, og vil for tid og evighed være en del af Akademiets historie. Det betyder dog ikke, at elevernes tilknytning til skolen behøver slutte, da Soransk Samfund er med til at vedligeholde båndet til skolen:

“Med netværker i hele Danmark og i særdeleshed i København giver Jeres medlemskab adgang til en masse. Der er mulighed for at deltage i sociale arrangementer så som soranerfrokoster, tennis- og golfturneringer og den årlige og vigtige batøkdyst mod Herlufsholm. Der ud over kan jeg nævne muligheden for at komme til at bo på Soranernes Hus, vores kollegium på Frederiksberg, og Erhvervsnetværket, der er blandt andet står for virksomhedsbesøg hos spændende firmaer som Google og Mærsk.”

Til slut i sin tale kunne Kristine på vegne af Soransk Samfund uddele en hædersgave til den elev med det højeste gennemsnit, hvilket blev Molly Dam Kaagaard fra 3.y, som havde et snit på 12,1. Hædersgaven var et gavekort på 1.000 kroner til Det Kongelige Teater.

Agnes Galster (S12)

Tags: dimission, sorø akademi

Udskriv E-mail

Du er ikke autoriseret til at kommentere.

Copyright © 2018 Soransk Samfund