Meld dig ind i Soransk Samfund

  Du kan støtte Soransk Samfund enten ved at blive medlem eller ved at registrere dig på denne hjemmeside.

  Støt Soransk Samfund

  skolen1300

  Aktuelt

  Lad jubilar-dagen slutte af med bål

  Vi er nok en del, der skal fejre studenterjubilæum – i den ene eller den anden størrelsesorden – på vor gamle skole sankthansaftensdag.
  Men fejringen behøver jo ikke slutte, mens solen står på himlen.

  Læs mere …

  Blev jægerne bønder? Næppe

  Allerede i sin gymnasietid fandt Per Lotz (S58) i 1957 en 6.000 år gammel stenalderboplads på 2 m vand på Tudse Hage ved Skælskør Fjords udløb i Storebælt. I årenes løb har Bente og Per Lotz ofte været ude med gummistøvler eller frømandsudstyr på Tudse Hage og hitte oldsager.

  Læs mere …

  USA under Trump, set med en Soraners øjne

  Ovenstående titel kom som et venligt opdrag fra Soranerbladets Christian Beck – med den tilføjelse, at mit indlæg ikke måtte være alt for politisk. Men hvordan gør man så lige det, var min første tanke. Altså skriver om USA og Trump uden det bliver politisk?

  Læs mere …

  Kvindesuk blev kunst i Sorø

  Sorø Kunstmuseum håber, Soransk Samfund og mange gammelsoranere kommer til Sorø 2. juni for at fejre, hvad man satte i gang for 80 år siden, da man 25. maj 1938 konstituerede Soransk Samfunds Musæumsvenner, i dag Sorø Kunstmuseums Venner, SKV. Museet åbnede for 75 år siden.

  Læs mere …

  Valborgaften 2018

  Den soranske identitet kan man beskrive på mange måder, men to ubestridelige og essentielle karakteristika er og bliver nu vores glæde ved traditioner og vores glæde ved fest! Denne tese bekræftedes senest ved dette års markeringen af Valborg Aften den 30. april, hvor et større antal langt fra udbrændte fugl-fønikser mødtes i Frederiksberg Have til fælles fejring af den gamle, nordiske festdag, Valborg Aften.

  Læs mere …

  Copyright © 2018 Soransk Samfund